• Farsangi bál

          • Fruskák, Zsuzskák, Dorottyák,
            Járják a bolondját:
            Dínomdánom vigalom,
            Nincs a táncra tilalom!
            Maskarások, bolondok,
            Rázzátok a kolompot,
            Vonuljon mar el a tél,
            Örvendezzen, aki él!

          • Mézeskalács készítés

          • Karácsony előtt készítettünk egy pár illatos és finom mézeskalácsot.

            Gyúrtak, síkáltak, liszteztek a kezek, hópihéket és angyalkákat szaggatak a szorgos gyerekek. 

          • Köszöntő

          • A legkedvesebb könyvtáros néninket, Icu nénit, 60. születésnapja alkalmából köszöntöttük. 

          • Kirándulás

          • December utolsó hetén ellátogattunk Kassára. Az Ágacska című érdekes gyermekeknek szóló előadást volt szerencsénk megnézni a Thália színházban. Sokunk először járt színházban, így nagyon sok élménnyel gazdagodva vágtunk neki felfedezni Kassa főterét. A karácsonyi díszek lenyügöztek mindenkit, kicsit sajnáltuk, hogy nem láthattuk sötétben őket, teljes fényükben pompázva. Egy hosszú séta és egy kellemes ebéd után fáradtan indultunk haza. 

          • Búcsú János Atyától

          • János atya papi hivatását Losoncon folytatja, így szerdán az utolsó diákmisén mi is elköszönhettünk tőle. Bízunk benne, hogy még találkozunk majd vele! 

          • Mikulás

          • Télapóka öreg bácsi, hóhegyeken éldegél.

            Hóból van a palotája, kilenc tornya égig ér.

             

            Miklós-napkor minden évbentele tömi puttonyát,

            mézes-mázos ajándékkal szánkázik az úton át.

          • Ádventi családi klub

          • "Sok jó ember kis helyen is elfér..."

            Idén rendhagyó módon az iskola épületében tartottuk meg a hagyományos ádventi koszorúkötést. E hangulatos péntek estén apró és felnőtt ujjak egyaránt szorgosan tevékenykedtek, hogy vasárnap minden családi asztalon fellobbanjon az ádventi koszorú első gyertyája. 

            Kedves szülők, családi hozzátartozók köszönjük, hogy jelenlétükkel, apróbb finomságokkal még hangulatosabbá tették az iskolai rendezvényünket. 

          • Ádventi családi klub

          • Hélyszín:    az ISKOLA épülete 

            Időpont:    PÉNTEKEN, 2023. december 1.-én  16:00 órai kezdettel  

             KARÁCSONYRA FEL!!!

            Ez éven újra megrendezzük az iskola diákjai és családtagjai számára az ádventi koszorúkötést. Szeretettel meghívunk téged is, hogy te is elkészíthesd saját ádventi koszorúdat!!!

             

            Ahogy az már lenni szokott, az iskola biztosít különféle hozzávalókat: ragasztópisztolyt, koszorúalapot, fenyőágakat, ill. sok szép díszítő elemet. De hogy ne legyen hiány semmiből,megkérünk, te is hozz magaddal felhasználható anyagot: különféle díszeket, gyertyát, szalagot, fenyőágat, stb. tetszés szerint, amit felhasználhatsz koszorúdra, ill. cserélhetsz másokkal.

            Ha neked is van ragasztópisztolyod, te is elhozhatod, hogy zökkenőmentesebben dolgozhassunk!

             

            U.I.: 

            A karácsony a szeretet ünnepe.heart 

            Mikor, ha nem most van rá a legjobb alkalom, hogy ismerkedjünk, közelebb kerüljünk egymáshoz: szülők szülőkkel, szülők tanárokkal, diákokkal, stb. 

            Ezért a jó hangulat, családias légkör erősítésére akár mást is hozhatsz, pl. nassolnivalót, sütit...., ötleteljetek,: BÁRMIT! 

            Mi hozzuk a hangulatos zenét, teát !   Előre is köszönjük !!!!!   heart

             

                                        Nagyon örülünk a találkozásnak, Már alig várjuk !!!

             

          • Túra

          • Ezt a különleges hetet egy kellemes túrával zártuk a Szádelő-i völgybe. Pénteken felhúztuk legkényelmesebb cipőnket, becsomagoltuk tízórainkat és nekivágtunk a völgy meghódításának. A legkisebb, elsős diákjaink is nagyon kitartóan gyalogoltak, míg el nem értük a völgy tetejét. Ott egy kis frissítő után visszafordultunk és lesétáltunk az iskolába, ahol finom ebéddel vártak bennünket.

            E túra szép zárása volt e hétnek, hétfőtől pedig vár ránk az iskolapad és a becsomagolt könyvek :)  

          • Tűzoltóság

          • Kedden a biztonságos közlekedésről, szerdán az egészségünkről, csütörtökön pedig arról tanultunk ki vigyáz ránk, kik azok, akik rajtunk segítenek, ha bajba kerültünk. 

            Beszélgettünk a rendőrségről, a mentősökről és a tűzoltókról is. Ez utóbbiról nem csak beszéltünk, hanem ellátogattunk Szepsibe a tűzoltóságra, ahol nagyon szívélyesen vártak bennünket. Matyi bácsi megmutatta nekünk a tűzoltók egyenruháját, felszerelését, valamit részletesen bemutatta a tűzoltóautót és kiegészítőit. 

            Ezúton is köszönjük a Szepsi tűzoltóknak a lehetőséget, hogy ott lehettünk és ennyi újat tanulhattunk :) 

             

             

          • Legfontosabb az egészség!

          • "Hogy jól induljon a nap" így kezdtük a reggeli beszélgetést. Tanulságos videók segítségével megtanultuk, hogy mennyire fontos a helyes táplálkozás, a testmozgás, a tisztálkodás és az alvás, ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Később egy újságból mindenki csakis egészséges dolgokat vágott ki és ragasztott a lapjára, majd ebéd után sok-sok gyümölcsöt kóstoltunk, hogy a napi vitamin bevitel is meglegyen. A testmozgásról sem feledkeztünk meg, mivel egész nap sokat mozogtunk, délután pedig a falusi multifunkcionális pályát is kipróbáltuk. 

          • Biztonságosan az utakon!

          • Nagyon fontos a biztonságos közlekedés, ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekeink biztonságosan és helyesen közlekedjenek. Interaktív videók segítségével sok új dolgot tanultunk, majd a tanultakat ki is próbáltuk a faluban.  A játszótér mellett nem jöhettünk el úgy, hogy ki ne próbáljuk azt!  Miután visszatértünk az iskolába egy érdekes kvíz várt ránk, aminek teljesítésére igazi csapatmunkára volt szükség. Ebéd után még egy rollerversenyt is szerveztünk, majd uzsonna után mindenki boldog szállt fel az iskolabuszra! 

          • Jászó-i kirándulás

          • Június 28.-án a közeli Jászó községbe látogattunk el, ahol megnéztük a hely nevezetességeit. Először a cseppkőbarlangba vezetett az utunk, majd egy kis séta után az erdei premontrei temetőt néztük meg, onnan a Premontrei Kolostorba sétáltunk át, majd egy finom ebéddel vártak minket az autókempingben. Ebéd után egy kis séta a tónál mindenkinek nagyon jól esett. Hazafelé nem hagytuk ki a fagylaltozót sem, ahol mindenki habzsolta a gombócokat :) 

          • Rendőrök az iskolánkban

          • Június 27.-én a Tornai rendőrök bemutatót tartottak iskolánkban. Beszéltek a biztonságról, feladataikról, bemutatták felszerelésüket, amiket ki si próbálhattunk. A végén még egy körre is elvittek minket a rendőrautóval. Minden gyerek nagyon élvezte, és biztos szereztek maguknak egy-két bajtársat a jövőre. 

          • Sportnap

          • Június 26.-án megtartottuk hagyományos sportnapunkat.  Mint, ahogy minden évben lenni szokott az iskolai "Maratonnal" kezdtünk  a napot. Egy kis pihenő után különböző sportjátokokkal folytattuk a délelőttöt, majd az egészséges életmódról és vitamin bevitelről tanulhattunk. 

          • Táncház az iskolánkban

          • Június 22-én az Esztenás Táncház tagjai látogattak el hozzánk Miskolcról. Meghívásunkat a Péder-i óvoda és iskola, valamint a helyi Fülesnyuszi óvada is elfogadta. 

            A dalok, népi játékok, valamint a csodás zenei aláfestés mind nagyon élvezetes volt. Ezúton is köszönjük az Esztenás Táncháznak ezt a hangulatos délutánt. 

          • Tűzoltó verseny

          • Szombaton tűzoltó versenyen vettünk részt Csécsben. A gyerekek nagyon élvezték. Köszönjük az élményt! 

          • Gyermeknap Péderben

          • Meghívást kaptunk a Péder-i óvoda és iskola gyermeknapi vetélkedőjére, ahol az első és másodikos tanulók képviselték az iskolánkat. 

            A reggeli érkezés után csoportokra osztottak bennünket. Az iskolásokkal különböző ügyességi feladatokban mérhettük össze erőinket :) A mókás feladatok után egy "kis" frissítőre invitáltak bennünket az óvodában.  Ahol igazi "terülj-terül asztalkám" várt bennünket. Volt ott szendvics, süti, gyümölcs, zöldség, különböző frissítők, így mindenki kellő erőt gyűjthetett az előttünk álló programra. Felfrissülve mentünk a gyönyörű iskolaudvarra, ahol egy igazi cserkész várt ránk. Bemutatta nekünk a cserkész öltözéket, majd mesélt magáról a cserkészetről, cserkésztörvényekről, majd ő is készült egy ügyességi vetélkedővel. Gyorsan csapatokra osztott bennünket, és minden csapatnak kitaláltunk egy igazi csatakiáltást is. A vetélkedőt kötélhúzással zártuk, majd finom palacsintával ünnepeltük a győzteseket. Egy kis pihenő után mindenki egy emléklapot és kedves kis ajándékot kapott a részvételért. Ebéd után mindenki elfáradva, de nagyon kellemes emlékekkel, új baráti kapcsolatokkal tért haza. 

            Reméljük nem utoljára jártunk Péderben, a meghívásukat pedig meg egyszer nagyon szépen köszönjük :) 

          • Családi kirándulás

          • Tavasszal ahogy jobb lett az időjárás, megragadtuk az alkalmat és útra keltünk egy jó nagy busszal, ahová mindenki befért anyával, apával, tesókkal, nagyikkal. Utunk a Bachled völgybe vezetett, ahol a fák koronái felett sétálhattunk. Először kabinos felvonóval felmentünk a hegyre, majd egy kis pihenő után a tanösvényen és a kilátón gyönyörködhettünk a csodás tájban. A bátrak a kilátó tetejéről akár csúszdán is lecsúsztattak, ami a sikításokból ítélve nagyon élvezetes lehetett. 
            Később a több mint 5000 négyzetméteres játszótéren próbálhattuk ki a hatalmas mászóvárat, az óriás trambulint csúszdákat és különböző hintákat. 

             Egy nagyon tartalmas és az időjárásnak is köszönhetően csodás napot tölthettünk el a Magas Tátrában. Reméljük, hogy még visszatérünk :) 

          • Anyák napja

          • Anyák napja, a legszebb ünnepünk.

            Ez a nap, hogy mindent köszönünk.

            Köszönjük, hogy mind itt lehetünk.

            Köszönjük Nekik, hogy élhetünk.

        • Papírgyűjtés
          • Papírgyűjtés

          • Mától egy héten át  PAPÍRGYŰJTÉS lesz az iskolában!

            Szeretnénk, ha minél  több papír gyűlne össze,  kapcsolódjunk be ezért mindannyian a gyűjtésbe. 
            (Megszólíthatnak rokonokat, ismerősöket is,) Egyes esetekben akár a fuvarral is besegíthetünk.

            Jövő hét csütörtökig fogadjuk a papírt!


            Köszönjük előre is!

          • FÖLD NAPJA

          • Ma délelőtt Föld napja program keretén belül ellátogattunk Szepsibe, a városi könyvtárba, ahol egy izgalmas és tartalmas előadást hallhattunk az "ifjú vadász" Polgári Társulattól. Az előadók meséltek nekünk az erdészekről, az erdei állatok szokásairól, bemutatták egyes állatok hívóhangját, és megérinthettük az állatok szőrméit is. Ezen kívül láthattunk különböző agancsokat és egy kitömött vadmacskát is. 

        • Beiratkozás a 2023/2024-es tanévre
          • Beiratkozás a 2023/2024-es tanévre

          •  

            Kedves látogató.

            Iskolánkba az iskolaköteles gyerekek beiratása a 2023/2024-es tanévre elektronikus formában történik. A jelentkezési kérdőívet a weboldal megnyitása után a felső menüsávban található Elektronikus jelentkezési ív / Elektronická prihláška szövegre kattintva, vagy itt a szöveg alatt lévő linkre kattintva nyithatja meg. (A feliratra kattintva további információkat, illetve segítséget talál a kérdőív kitöltésével kapcsolatban).

            Továbbá amennyiben önnek a weboldal nem szlovák nyelvre van allítva, ajánljuk, hogy az elektronikus jelentkezési ív kitöltése előtt a főoldalon (jobb felső sarokban a kis zászlóra kattintva), állítsa azt át. 

            Vigyázat, a kérdőív csak április 1. - 30. között lesz elérhető!

             

            Amennyiben a személyes beiratkozást választaná:

                   -  április 4.-én (kedden)  13:00 órai kezdettel az iskola épületében

                      (Szádudvarnok 88-as házszám alatt) szeretettel várjuk! 

                   - ill. április 30.-áig minden kedden várjuk 13.00-tól  -  16.00-ig 

                   - Ha velekinek nem felelnek meg a keddi napok, telefonon egyeztessen velünk.

             

            Ha bármilyen kérdése merülne fel a beiratkozással, illetve az elektronikus kérdőív kitöltésével kapcsolatban, hívja a   0911 738 124   telefonszámot. 

             

            https://sziea.edupage.org/register/https://sziea.edupage.org/register/ 

          • Március 15.-re emlékezünk

          • Ezen a napon az 1848/49-es magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15. jelképpé vált, a magyar nemzet szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki... 

            Ma mi is megemlékeztünk és sok újat tanultunk!  Először Anikó tanítónéni mesélt nekünk a forradalomról, Petőfiről, és a 12 pontról. Majd a huszárokról beszélgettünk, valamint videókat néztünk öltözékükről, fegyvereikről és hogy hogyan is harcoltak a csatában. Szó esett Gábor Áronról a forradalom híres ágyúöntőjéről is. A sok új ismeret után a kezeinket is megtornáztattuk, ugyanis díszes ruhákban pompázó huszárokat készítettünk. 

            Megemlékezésünket pénteken délután folytatjuk az iskola előtt álló kopjafánál, ahol ünnepi műsorunkkal tesszük érdekesebbé a helyi Csemadok szervezet által megrendezett koszorúzást. Mindenkit nagy szeretettel várunk! 

          • Iskolai szavalóverseny

          • Március első napján megtartottuk a Tompa Mihály szavalóverseny iskolai fordulóját. Először az első és másodikos tanulók, majd kis szünet után a harmadik és negyedik osztályos tanulók mondhatták el verseiket, prózájukat. Nehéz volt a sok szép szavalat közül kiválasztani a legjobbakat. Az eredményhirdetést a tanulók nagyon izgatottan várták. Minden tanuló az oklevél mellet érdekes és nagyon szép könyvjutalomban is részesült. Ezúton is GRATULUNK minden egyes résztvevőnek 😊

          • Meseszínház

          • Badin Ádám mesemondó, rendező, bábjátékos, meghívásunkat elfogadva a Juhfia Janko című interaktív mesejátékot, március 1-én adta elő az iskolánkban. Kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték az előadást, amit nem csak nézni lehetett, hanem többen szereplőivé is vállhattak. Voltak itt legények, királykisasszonyok, lovagok, sőt egy igazi sárkány is, amit csak Juhfia Janko tudott legyőzni így szabadítva ki a három királykisasszonyt...   A mese végén pedig mindenki közelebről is megtekinthette/kipróbálhatta a csodás bábokat és hangszereket. 

            Köszönjük az óvodásoknak is a részvételüket!

          • Itt a farsang áll a bál :)

          • Pénteken, február 11.-én megtartottuk hagyományos állarcos bulinkat. Délelőtt, játékos formában tanultunk egy kicsit a magyar farsangi hagyományokról, busókról, busójárásról. Tízórai után mindenki elkészítette saját busó álarcát, igaz nem fából készültek, mint az igaziak, de ezek is legalább annyira félelmetesek lettek. 

            Ebédre igazi farsangi fánkot ehettünk, majd jólakottan készültünk fel a mulatságra. Mire mindenki jelmezbe bújt két meglepetésvendég érkezett hozzánk, a jól ismert rajzfilm a Mancsőrjárat két szereplője Marshall és Skye. Mindenki nagyon örült a találkozásnak! 

            Volt itt tánc, játék, mulatság, jókedv és vidámság! Együtt táncolt öregapó, tündér, cowboy, nindzsa és boszorkány. 

            A kedves szülőknek ezúton is köszönjük a finom sütiket és nasit! 

          • Festeni jóóó...

          • Mert festeni nem csak jó, hanem jótékony hatásai is vannak! Bizonyított tény, hogy javítja a koncentrációt és memóriát, kifinomultabb motorikus képességet alakít ki, növeli a kreativitást, kritikai látásmódot alakít ki, kitartóvá tesz és önbizalmat ad!  Ezek mellett mind, még szórakoztat is! 

             Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ meghívását elfogadva, mi is megtapasztalhattuk a festészet jótékony hatásait. Egy délután folyamán Nagy Vierka tanárnő segítségével és irányításával igazi festőkké válhattunk. Mindnyájan nagyon élveztük az alkotóműhelyt! Sok élménnyel gazdagodva és csodás képekkel térhettünk haza.

            Ezúton is köszönjük az élményt! 

             

        • Mikulás :)
          • Mikulás :)

          • Hull a hó, hull a hó, 

            mennyi apró télapó!

            Igaziak, elevenek,

            Izgő-mozgó hóemberek.

            Nagykabátjuk csupa hó.

            Honnan e sok télapó:

            Kik ezek, mik ezek 

            az aprókaTélapóka – emberek?

            Iskolások mennek sorba,

            Záporozós, haboshóban.

          • Adventi családi klub

          • Három év után, november 24.-én újra megrendezhettük az iskola diákjai és családtagjai számára az ádventi koszorúkötést. 

            Ahogy az már lenni szokott, az iskola biztosított különféle hozzávalókat, fenyőágat, díszeket, de sokan hoztak is magukkal, így téve még változatosabbá a kínálatot. 

            A jó hangulatot, családias légkört tovább erősítették a nasik, sütik, amiket a kedves szülőknek, nagyszülőknek még egyszer nagyon szépen köszönünk! 

            A karácsony a szeret ünnepe. Mikor, ha nem most van rá legjobb alkalom, hogy ismerkedjünk, közelebb kerüljünk egymáshoz, köszönjük, hogy részvételükkel lehetővé tették ezt. 

            Kívánunk áldott, békés, szeretetteljes ádventet! 

             

          • Őszi termésképek

          • " Itt van az ősz, itt van újra..."

            November 18.-án iskolánkban blokkosított kézműves órát tartottunk délután. Melynek témája Őszi termésképek volt. A gyerekek egész héten szorgosan gyűjtögettek terméseket, bogyókat, magokat amikből csodás képek készűlhettek. 

             

          • Tanévnyitó

          • 2022. szeptember 4.-én, vasárnap tartotta iskolánk tanévnyitó ünnepségét, ahol minden elsős diák megkapta új iskolatáskáját. Köteles Anikó igazgatónő buzdító szavai után a szentmisén kértünk áldást a 2022/2023-as tanévre. 

        • Kirándulás Kassán :)
          • Kirándulás Kassán :)

          • Pénteken, 2022. június 3.-án, az iskola tanulói gyereknap alkalmából Kassán kirándultak. Első állomásuk a Fő utca volt. A gyönyörű épületek között sétálva a szökőkutak, emlékművek, állami színház, templomok sem kerülték el figyelmüket. A tízórait a híres zenélő szökőkútnál fogyasztották el, majd a Szent Erzsébet székesegyházat körbe sétálva egy két gombóc fagylalt is lecsúszott mindenki torkán. Sétájukat a malom utcán folytatták egész a Jakab palotáig, majd a városiparkban található játszótéren mindenki kiugrálhatta maradék energiáját. Onnan visszasétáltak az Erzsébet utcára, ahol megebédeltek. Ebéd után pedig a késői gótika stílusában épített Szent Erzsébet székesegyházat látogatták meg. Először a csaknem 60 méter magas Zsigmond-toronyba mehettek fel. Sokan féltek, de félelmüket leküzdve vették az akadályt és bátran megmászták a 160 lépcsőfokot! A tanulóknak a templom belsejébe a négyszárnyú Szent Erzsébet-oltár, a vasból készült oltár, amelyet az 1. világháború fegyvereiből öntöttek, valamint az altemplomban fekvő II.Rákóczi Ferenc márvány koporsója tetszett a legjobban. 
            A tartalmas kirándulás után sok élménnyel és tudással gazdagodva térhetett mindenki haza. 

        • Cím

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Cím

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.