• Kirándulás Kassán :)
          • Kirándulás Kassán :)

          • Pénteken, 2022. június 3.-án, az iskola tanulói gyereknap alkalmából Kassán kirándultak. Első állomásuk a Fő utca volt. A gyönyörű épületek között sétálva a szökőkutak, emlékművek, állami színház, templomok sem kerülték el figyelmüket. A tízórait a híres zenélő szökőkútnál fogyasztották el, majd a Szent Erzsébet székesegyházat körbe sétálva egy két gombóc fagylalt is lecsúszott mindenki torkán. Sétájukat a malom utcán folytatták egész a Jakab palotáig, majd a városiparkban található játszótéren mindenki kiugrálhatta maradék energiáját. Onnan visszasétáltak az Erzsébet utcára, ahol megebédeltek. Ebéd után pedig a késői gótika stílusában épített Szent Erzsébet székesegyházat látogatták meg. Először a csaknem 60 méter magas Zsigmond-toronyba mehettek fel. Sokan féltek, de félelmüket leküzdve vették az akadályt és bátran megmászták a 160 lépcsőfokot! A tanulóknak a templom belsejébe a négyszárnyú Szent Erzsébet-oltár, a vasból készült oltár, amelyet az 1. világháború fegyvereiből öntöttek, valamint az altemplomban fekvő II.Rákóczi Ferenc márvány koporsója tetszett a legjobban. 
            A tartalmas kirándulás után sok élménnyel és tudással gazdagodva térhetett mindenki haza. 

          • Könyvtárlátogatás SZEPSI

          • Hétfőn, 2022. május 30.-án iskolánk tanulói ellátogattak Szepsibe, a városi könyvtárba. A könyvtáros (Jutka néni) előadása nagyon érdekes és egyben izgalmas is volt. Egy régi diavetítőn vetített képeken, a könyvek készítési módját, technikáját figyelhették meg a gyerekek. Beszélt még a könyvek helyes használatáról, az olvasás fontosságáról és a kölcsönzött könyvekkel való bánásmódról is. 

            Az előadás után könyvjelzőket készítettünk, majd a gyerekek számára kialakított részlegen mindenki kereshetett magának egy egy érdekes, izgalmas olvasnivalót. 

          • Beiratkozás a 2022/2023-as tanévre

          •  

            Kedves látogató.

             

            Iskolánk ezéven is lehetővé teszi az elektronikus beiratkozást. A jelentkezési kérdőívet a weboldal megnyitása után a felső menüsávban található Elektronikus jelentkezési ív / Elektronická prihláška szövegre kattintva, vagy itt a szöveg alatt lévő linkre kattintva nyithatja meg. (A feliratra kattintva további információkat, illetve segítséget talál a kérdőív kitöltésével kapcsolatban).

            Továbbá amennyiben önnek a weboldal nem szlovák nyelvre van allítva, ajánljuk, hogy az elektronikus jelentkezési ív kitöltése előtt a főoldalon (jobb felső sarokban a kis zászlóra kattintva), állítsa azt át. 

            Vigyázat, a kérdőív csak április 1. - 30. között lesz elérhető!

             

            Amennyiben mégis  a személyes beiratkozást választaná megteheti azt:

                                                     - az iskola nyílt napja után április 5.-én (kedden),

                                                    - április 30.-áig minden kedden 13.00- tól  -  16.00-ig az iskola                                                                                   épületében (Szádudvarnok 88-as házszám alatt)

                                                     - valamint más napokon április 30.-ig előzetes telefonos megegyezés alapján.

             

            Ha bármilyen kérdése merülne fel a beiratkozással, illetve az elektronikus kérdőív kitöltésével kapcsolatban, hívja a   0911 738 124   telefonszámot. 

             

            https://sziea.edupage.org/register/https://sziea.edupage.org/register/ 

          • Március 15.

          • "Március 15. a magyarság számára a tiszta hit és az emlékezés ünnepe, melynek történéseiből sokat tanulhatunk. Emlékezzünk a több mint másfél évszázaddal ezelőtt történtekre, a márciusi forradalomra, Petőfire, Jókaira, Táncsicsra, a névtelen hősökre, mert emlékezni talán könnyebb, mint ünnepelni..."

            Bár a gyermekek zöme még túl kicsi, hogy el tudja képzelni miért fontos számunkra ez a nap, ennek ellenére érdeklődve figyelték a délelőtti bemutatót, ahol sok új információhoz jutottak. A kötetlen beszélgetést érdekes videó és képek segítségével tettük még izgalmasabbá.

            Miután mindenki elkészítette saját kokárdáját, azt feltűzve, büszkén vonultunk át a falusi parkba, ahol megkoszorúztuk az ünnep emlékére állított kopjafát. 

            Hogy még emlékezetesebbé tegyük ezt a napot, ebéd után a huszárok kerültek a középpontba. A tanulók teljes odaadással készítették el huszár csákóikat, amik nagyon szépen sikerültek.  

            Egy tartalmas és emlékezetes napot tölthettünk el. Bízunk benne, hogy a szórakozáson túl mindenki számára egy kicsit érthetőbbé vált, mit is jelent nekünk magyaroknak március 15.-e.  

          • Farsangi bál

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Itt a farsang, áll a bál,
            Keringozik a kanál.
            Csárdást jár a habverő,
            Bokázik a máktörő.

            Dirreg-durrog a mozsár,
            Táncosra vár a kosár.
            A kávészem int neki,
            Míg az őrlő pergeti.

            Heje-huja, vigalom!
            Habos fánk a jutalom.
            Mákos patkó, babkávé,
            Értünk van a parádé.

          • Iskolai szavalóverseny

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Március első napján megtartottuk a Tompa Mihály szavalóverseny iskolai fordulóját. Először az első és másodikos tanulók, majd kis szünet után a harmadik és negyedik osztályos tanulók mondhatták el verseiket, prózájukat. A szavalatok után a 3 fős zsűri csak hosszas tanácskozás után tudott dönteni. Nehéz volt a sok szép szavalat közül kiválasztani a legjobbakat. Az eredményhirdetést a tanulók nagyon izgatottan várták. Elsőként minden résztvevő átvehette az oklevelét, majd külön-külön szólítva lettek a harmadik második és első helyezettek. Ők az oklevél mellet érdekes és nagyon szép könyvjutalomban is részesültek. Ezúton is GRATULUNK minden egyes résztvevőnek 😊

        • Téli madáretetés - PROJEKT
          • Téli madáretetés - PROJEKT

          • A februári hónapban iskolánkon a „Téli madáretetés“ projekt keretén belül a gyerekek környezetvédelmi tevékenységeken vehettek részt a napköziben.

            A gyerekeknek lehetőségük volt megismerkedni a télen itt maradó madarakkal, énekükkel és madáreleségekkel. Felkeltettük figyelmüket a Föld természeti környezetének megóvására -mint a szelektív hulladékgyűjtésre, újrahasznosításra. Végül egyszerű madáretetőket készítettek hulladékanyagokból, amelyeket az iskola udvarán és a közeli parkban lévő fákra helyezték el.

        • Holnaptól újra suli
          • Holnaptól újra suli

          • Kedves gyerekek!

            Holnaptól, 2021.12.7.-től újra jövünk iskolába. :)

            Ezúton szeretném értesíteni a szülőket, hogy ne feledjék elküldeni gyermekükkel a tünetmentességről szóló igazolást - vyhlásenie o bezpríznakovosti. Ugyanis a gyermek csak ezzel léphet be az iskolába. Természetesen szükséges a teszt elvégzése is! 

            Akinek már nincs, az itt letöltheti...

            Megértésüket köszönjük! 

             

        • Figyelem!
          • Figyelem!

          • Értesítjük önöket, hogy a magas hiányzás miat iskolánk 2 nap szünetet rendelt el.  
            PÉNTEKen és HÉTFŐn az iskola nem üzemel! 
            Legközelebb 28.-án, KEDDEN jövünk iskolába!  


            Keddre minden szülőnek ki kell töltenie a tünetmentességről szóló igazolást "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti", valamint a jelenleg is hiányzó diákok csak orvosi igazolással jöhetnek iskolába! 




          • Szakkör

          • Kedves szülők és diákok!

             

            Október 1-től megkezdődnek a szakköri foglalkozások az iskolánkban. 

            A szakkörök időpontjai:

                                     HÉTFŐN      -   cserkész   /  Spisák Andrea t.n.

                                     KEDD           -   furulya      /  Köteles Anikó t.n.

                                     CSÜTÖRTÖK vagy SZERDA -   foci   /   Vislay Alfonz. 

             

            Minden szakkör hetente, 14:00-tól  -  15:30-ig lesz megtartva.

            Kérjük a kedves szülőket, hogy miután eldöntötték melyik szakkörre szeretne járni gyermekük, jelöljék ki a nyomtatványon, és küldjék vissza iskolánkba keddig! 
            A nyomtatványt minden jelenlévő gyerek megkapta csütörtökön, a hiányzók pedig innen letölthetik:

             


          • Közlekedj okosan!

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Nagyon fontos a biztonságos közlekedés, ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekeink biztonságosan és helyesen közlekedjenek. Interaktív videók segítségével sok új dolgot tanultunk, majd a tanultakat ki is próbáltuk a faluban. Miután visszatértünk az iskolába közlekedési táblákat is készítettünk, hogy otthonról is emlékezzünk erre a tartalmas napra!

          • Kirándulás a Szádelő-i völgybe

          • Elég volt a padot koptatni... bakancsot húztunk és felkerekedünk...

            Egy nagyot sétáltunk a hűs völgyben, majd megpihentünk. Hazafelé a falusi futballpályán egy jót pizzáztunk és utolsó energiáinkat is összeszedve egy nagyot futballuztunk! 

            Jó alaposan el is fáradtunk! 

          • Kuttyomfitty :)

          • A jelenlegi helyzet miatt még nem mehetünk színházba, így a színház jött el hozzánk :)

            A Kuttyomfitty társulat látogatott el iskolánkba, egy szórakoztató interaktív magyar népmese előadással. Jókat nevettünk, mi is szereplőkké váltunk a végén még táncra is perdültünk!

            Köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk! 

          • Gyereknap 2021. június 1.

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Gyereknap csuda jó! Az iskolai maraton lefutása után Némó keresésére indultunk. Útközben rengeteg akadályon kellett átvergődnünk. Félúton megpihentünk, hogy itt se unatkozzunk a Kuttyomfitty társulat szórakoztatott minket. A finom fagyitól újult erőre kaptunk, így folytathattuk utunkat. Némót sikeresen megtaláltuk! Ebéd után csatáztunk egy nagyot, majd az iskolabusszal hazaindultunk :)

        • Megkezdődik az oktatatás
          • Megkezdődik az oktatatás

          • 2021. február 8.-án !

            Kedves szülők. Hétfőn, megkezdődik az oktatás az iskolánkban. 

            A kezdéshez tartozó nyilatkozatot itt ....  vyhlasenie.docx   .... letölthetik.

            A gyermekek csak a kitöltött nyilatkozattal és törvényes képviselő negatív teszt másolatával jöhetnek iskolába. 

            Megértésüket köszönjük!

          • Karácsonyi manóműhely és ajándékozás

          • December utolsó iskolában töltött napját, 18.-át, próbáltuk különlegessé tenni egy kis mókával.

            Először a szorgos újaké volt a főszerep, ugyanis karácsonyi angyalkákat készítettünk ajándékba szeretteinknek. Majd, amikor mindenki elkészült, egymás megajándékozása következett. A tanulók előre behozták az otthon saját kezűleg elkészített ajándékukat, amit annak adták át, akinek a nevét még előző héten kihúzták egy kalapból. Nagy volt az izgalom, mindenki nagyon várta mikor jön el a nagy pillanat. A képek is mutatják a tanulók nagyon boldogok voltak és mindenki nagyon örült az ajándékoknak. Egy nagyon kellemes nappal zártuk ezt az évet.

        • Karácsonyi fotózás
          • Karácsonyi fotózás

          • Kedves szülők!

            2020. 12. 7.-én, HÉTFŐN újra lesz iskolánkba a fényképeszkedés. 

             6 MOTÍVUMOKBÓL VÁLASZTHATNAK (lent megtekinthetik őket:1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os motívum)

             

            A fényképezkedés nem kötelező,minden szülő eldöntheti, kíván-e képeket készíttetni gyermekéről.

            (1 csomagban/szettben összesen 7 db különböző méretű kép van és egy képtartó, ára - 7,- Eur)

             

            Aki úgy dönt, hogy szeretne élni a lehetőséggel, az írja meg, vagy üzenje meg, hogy hány darab szettet és melyik motívumot szeretné megrendelni!

             

            Köszönöm.

            Spisák Andrea

            A minták, amiből választhatnak: 

        • ISKOLAI RENDSZABÁLYOK
          • ISKOLAI RENDSZABÁLYOK

          • a jelenleg érvényben lévő mnisztériumi és közegészségügyi RENDELETEK alapján,

            mely a  COVID-19 – rendkívüli helyzet miatt adtak ki.


             

             

            1. A diák 3 nap hiányzás után iskolába csak az egészégügyi állapotáról szóló, kitöltött és felmutatott Nyilatkozat felmutatásával léphet. (A mellékletek megtalálható az iskola honlapján, ill. az iskolában: Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti“)
            2. Az iskolába lépést követően a diákok reggeli filteren mennek keresztül: – diák egészségi állapotának felmérése, kéz és talp fertőtlenítése.
            3. Amennyiben a diák beteg, ne hozza közösségbe - koronavírussal kapcsolatos, vagy egyéb, megfázásos, influenzás tüneteket észlel gyermekén, hagyja inkább otthon. A szülő 5 napig igazolhatja a diák hiányzását, orvoshoz csak indokolt esetben vigye.
            4. Nem iskolai alkalmazott nem tartózkodhat az iskola belső területén, ezért kérjük, legfeljebb 1 szülő kísérje be gyermekét az iskolába és lehető legkevesebbet tartózkodjon az iskola területén.
            5. Az új rendelet szerint már az osztályban is KÖTELEZŐ a szájmaszk viselése! 2 db. szájmaszkot tart magánál a diák, ez lehet egyszeri használatos, vagy pedig anyagból készült (ebben az esetben mindig tiszta legyen!)
            6. A testnevelés órák csak a szabadban engedélyezettek. Rossz idő esetén az óra elmarad.
            7. A napközi otthon működtetése szigorú feltételek mellett lehetséges, nyitva tartása a jövőben változhat! – erről idejében értesítjük a szülőket.  
            8. A délutáni foglalkozások elmaradnak, - foci-, pingpong-. furulya szakkörök bizonytalan ideig fel vannak függesztve.
            9. Semmilyen gyülekezet (6 fő felett) megszervezése nem engedélyezett, ezért sem szülői értekezletek, sem családi klubok, sem egyéb értekezlet, összejövetel nem lesz tartva.
            10. Ha Ön pedagógusainkkal, (ill. szakácsnővel, buszsofőrrel, stb.) szeretne beszélni, amennyiben csak lehetséges, intézze ügyeit telefonon keresztül. 

             

        • Szülői értekezlet
          • Szülői értekezlet

          • 2020. szeptember 22.-én, kedden  15:00 órai kezdettel 

            szülői értekezletet tartunk az iskola napközis termében!

            Kedves szülők,

            Ezúton értesítjük önöket, hogy 2020. szeptember 22.-én, kedden 15:00 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk az iskolában. 

            Az első szülői értekezleten nagyon fontos a jelenlét, ezért kérjük a szülőket, hogy amenniyben mégsem tudnak jelen lenni a szülői értekezleten, beszéljenek meg az osztlyfőnökökkel egy más időpontot a találkozásra.

             

            Témák:

            1. Iskolai weboldal, ill. internetes aplikáció - használata, bemutatása, jelszó kiosztása;
            2. Befizetések, ill. annak módjai;
            3. Napközi otthon - kérelem aláírása, határozat átvétele;
            4. Személyes adatok feldolgozásának engedélyezése, valamint az iskola weboldalán fényképek nyilvánosságra hozatalának engedélyezése
            5. TAPPANCS - gyermekújság bemutatása, egyéb gyermekkönyvek és újságok ;
            6. Szakkörök az iskolában - jelentkezések
            7. Iskolai akciók és engedélyezések
            8. További információk átadása - a tanítás/tanulással kapcsolatos fontos tudnivalók;

             

            Köszönjűk  megértésüket!

          • Montessori játszóház az iskolánkban

          • 2020. 6. 26.-án iskolánk megnyitotta kapuit minden kedves érdeklődő számára, hogy megismerkedjenek és megtapasztalják a Montessori oktatás szépségét. A szülők egy előadást hallhattak a nevelési módszerről, míg a gyerekek kipróbálhatták a segédeszközöket, játékokat. 

        • Szükséges feltételek a tanulók biztonságának és egészségének biztosításához
          • Szükséges feltételek a tanulók biztonságának és egészségének biztosításához

          •  

            Utasítások az iskola működtetésére és belső működésére

            a 2019/2020-as iskolaév végéig

             

            Szabályok érkezéskor:

            1. A szülő köteles megismertetni gyermekét ezzel a szabályzattal, ill. a gyermeknek ismernie kell a tisztálkodás alapszabályait is!
            2. Az iskola nyitási ideje: 7:20, érkezés az iskolába 8:00 óráig történik!
            3. Az iskolabusz reggel a megszokott időpontban közlekedik, (délután 1 órával hamarább).
            4. A gyermek első iskolába lépése csak kitöltött és aláírt egészégügyi állapotról szóló nyilatkozattal lehetséges (Vyhlásenie)
            5. A szülő nem tartózkodhat az iskolaépület területén - csak az iskola ajtóig kíséri gyermekét, ott átadja az ügyeletes tanárnak, aki a gyermek egészségi állapotát ellenőrzi, (hazamenetelkor az udvaron várja a gyermeket)

            az ügyeletes pedagógus:

            1. várja a diákokat - méri a lázukat és csak akkor engedi be az iskolába, ha tünetmentesek.
            2. diákok talpát és kezét fertőtleníti.
            3. ellenőrzi a 2 szájmaszk jelenlétét. (a gyermek szájmaszkban érkezik és van egy tiszta szájmaszk a táskájában is.)
            1. Aki nemiskolai alkalmazott, az nem tartózkodhat az iskola belső területén, - szükség esetén az alkalmazott, (pedagógus) megy ki az érkezőhöz.

             

            Feltételek és szabályok az iskola nyitvatartásához, az oktatás működési formája:

            1. A diákok hoznak átöltő cipőt, egyéb átöltő ruházatot nem.
            2. Első napona gyermekek megismerkednek az új iskolai szabályzattal, ill. a helyes tisztálkodásszabályaival.
            3. A diákok lehetőség szerint hétfőn, (keddig) hozzák be az összes tankönyvet, füzetet, munkafüzetet és egyéb munkáltató könyveket.
            4. Minden diáknak SAJÁT TANESZKÖZE LEGYEN: ceruzák, tollak, radírgumi, faragó, színes ceruza, filctoll stb. (a iskolatársától nem kérhet kölcsön, s az iskola tanszereit sem használhatóak)
            5. Egy nap max. 4 óra lesz megtartva, az órarend rugalmas lesz, figyelembevéve az online órák által átvett tananyagot, ill. diákok tudásszintjét, valamint az egyén képességeit és igényeit. 
            6. A diákoknak nem lesz házi feladat, az Edupage oldalon feltett házi az otthonmaradottak számára szól, az iskolai feladatokat tartalmazza majd.
            7. Azok a diákok számára, akik nem vesznek részt az oktatáson, csak az Edupage-n keresztül értesül a feladataival, online óra nem lesz tartva.
            8. Az osztályban a kellő távolság betartásával nem kötelező a szájmaszk használata,
            1. ellenben ha elhagyja az osztályt, köteles azt felvenni.
            2. a közös nagyteremben, ill. az udvaron, ahol együtt (és közel) van a két osztály, a szájmaszk használata kötelező.(a pedagógus méri fel a szájmaszk használatának a szükségességét)
            3. A pedagógus arcmaszkot ill. szájmaszkot visel.
            1. Amennyiben lehetséges, a diákok a szabadban töltik az idejük nagy részét: oktatás, étkezés és a napközi foglalkozás is kint zajlik.
            2. Rossz idő esetén az oktatás és a napközi foglalkozás külön, a két osztályban zajlik. 
            3. A testnevelés órára nem öltözünk és nem is hozunk átöltő ruhát.
            4. NEM HOZNAKSAJÁT TÖRÜLKÖZŐT, a diákok papírtörlőt használnak majd, amit az iskola biztosít számukra.
            5. A WC helyiségekben nem tartózkodhat egyszerre 2 gyermeknél több.
            6. Amennyiben a diák egymás után több mint három napot hiányzik, a szülő köteles újra kitölteni a nyilatkozatot a diák egészségügyi állapotáról. 

             

            Napközi működtetése :

            1. A napközi foglalkozás rövidített időtartamban folyik, a diákok legkésőbb 15:00 óráig elhagyják az iskola területét. (az osztályok és a busz fertőtlenítésének céljából)
            2. A diákok lehetőség szerint főleg kint játszanak,
            3. Amennyiben nem a szabadban tartózkodnak, lehetőség szerint maradnak a saját osztályukban, külön a két osztály.
            4. Amennyiben lehetséges a diákok kint étkeznek.
            5. Amikor a diákok kint tartózkodnak, wc-re csak egyesével mehetnek, betartva a tisztálkodás szabályait.
            6. A játékok mennyisége korlátozva lesznek, csak könnyen mosható és tisztántartható sport- és egyéb játszó eszközök lesznek használatban, melyek rendszeresen lesznek fertőtlenítve.

             

            A tisztálkodás szabályai

            1. WC használat után mindig lehúzzuk a WC-t.
            2. Mindig bő folyó meleg vízzel mosunk kezet, legalább 20 mp időtartamban.
            3. Papír-törlőkendővel mindig szárazra törüljük a kezünket, a használt papírt eldobjuk.
            4.  Amennyiben az osztályba ill. étkezőbe tartunk, mindig használjuk a fertőtlenítő szert. Ez alól kivétel, ha az udvarra tartunk.
            5. Nem használunk saját törülközőt.

             

            HAZAMENETEL

            Mivel az iskola nyitva tartása 1 órával rövidül, az iskolabusz is e-szerint, egy órával hamarább indul haza a megszokottnál. Kérjük a többi szülőt, akik személyesen jönnek gyermekükért, jöjjenek gyermekükért legkésőbb 15:00 óráig.

             

            Egészségi állapot felmérésekor nem megengedett

            1. láz jelenléte
            2. köhögés ill. gyakori tüsszögés (pl. allergia esetén)
            3. orrcsorgás (emberi váladékkal terjed a vírus)
            4. a koronavírussal kapcsolatos egyéb tünetek jelenléte.

            Amennyiben bármelyik tünet észlelhető a diák nem lesz fogadva, ill. haza lesz küldve.

             

            Kelt: Szádudvarnokon, 29. 5. 2020                                                              Mgr. Anikó Köteles

        • Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre
          • Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

          • Figyelem megváltozott az első osztályba való beiratkozás módja

            A kialakult járványhelyzet miatt ez éven nem lesz lehetőség csoportos, iskolamegismerő nyitott napok megrendezésére. Az új rendelet szerint ez éven a beiratkozást csak személyes találkozóval (szülő és pedagúgus a gyermek jelenléte nélkül!) illetve elektronikusan lehet megvalósítani, 2020 április 15. - 30. között. 

            A körülményekre való tekintettel a Szent István Egyházi Alapiskola is lehetővé teszi az elektronikus beiratkozást. A jelentkezési kérdőívet a weboldal megnyitása után a felső menüsávban található Elektronikus jelentkezési ív / Elektronická prihláška szövegre kattintva, vagy itt a szöveg alatt lévő linkre kattintva nyithatja meg. (A feliratra kattintva további információkat, illetve segítséget talál a kérdőív kitöltésével kapcsolatban). Továbbá amennyiben önnek a weboldal nem szlovák nyelvre van allítva, ajánljuk, hogy az elektronikus jelentkezési ív kitöltése előtt a főoldalon (jobb felső sarokban a kis zászlóra kattintva), állítsa azt át. 

            Vigyázat, a kérdőív csak április 15. - 30. között lesz elérhető!

             

            Amennyiben mégis a személyes beiratkozást választaná, ezt az iskolában a következő időpontokban teheti meg: 

                             -   2020. április 17.-én, pénteken,    10:00 - 16:00 óra között

                             -   2020. április 23.-án, hétfőn,     8:00 - 12:00 óra között

                             -   valamint előzetes telefonos megegyezés alapján

             

            Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a beiratkozással illetve az elektronikus kérdőív kitöltésével kapcsolatban, hívja a   0911 738 124   telefonszámot. 

             

            Köteles Anikó

             

            https://sziea.edupage.org/register/https://sziea.edupage.org/register/ 

             

          • Adventi családi klub

          • Ezéven ujra megrendeztük a hagyományos adventi családi klubbot, ahol mindenki elkészíthette saját adventi koszorúját. 

            Ahogy az lenni szokott az iskola biztosított külnféle hozzávalókat, díszeket, a szülők pedig egy kis finomsággal kedveskedtek. 

          • őszi családi klub

          • Újra megrendezésre került az őszi családi klub, ahol most rendhagyó módon igazi kézműves foglalkozás várta a gyerekeket és a családtagokat. 

            A foglalkozást Holík Amália Áji keramikus tartotta, aki megtanította nekünk, hogyan dolgozhatunk az agyaggal. Csodaszép bögrék/poharak készültek, amik később ki lettek égetve és kaptak egy zománc réteget is. Így téve még szebbé és különlegessé kicsik és nagyok alkotásait. 

            Ahogy a képek is mutatják a családi klub nagyon jó hangulatban telt, amihez hozzájárult az a sok finomság is, amiket a szülők biztosítottak be. Ezennel is köszönjük nagyon szépen:)

             

          • Adventi családi klub

          • Hélyszín:  Szádudvarnok, kultúrház
            Időpont: PÉNTEKEN, 2019. november 29.-én  17:00 órai kezdettel  
            Minden jelenlegi, múlt- és jövőbeli diákunkat családjával, hozzátartozójával szeretettel várunk!
            Készítsd el sajátkezűleg ez évi ádventi koszorúdat!

            Ez éven újra megrendezzük az iskola diákjai és családtagjai számára az ádventi koszorúkötést. Szeretettel meghívunk téged is, hogy te is elkészíthesd
            saját ádventi koszorúdat!!!

            Ahogy az már lenni szokott, az iskola biztosít különféle hozzávalókat: ragasztópisztolyt, koszorúalapot,fenyőágakat, ill. sok szép díszítő elemet. De hogy ne legyen hiány semmiből,megkérünk, te is hozz magaddal felhasználható anyagot: különféle díszeket, gyertyát, szalagot, fenyőágat, stb. tetszés szerint, amit felhasználhatsz koszorúdra, ill. cserélhetsz másokkal. Ha neked is van ragasztópisztolyod, te is elhozhatod, hogy zökkenőmentesebben dolgozhassunk!

            U.I.: 

            A karácsony a szeretet ünnepe.heart Mikor, ha nem most van rá a legjobb alkalom, hogy ismerkedjünk, közelebb kerüljünk egymáshoz: szülők szülőkkel, szülők tanárokkal, diákokkal, stb. Ezért a jó hangulat, családias légkör erősítésére akár mást is hozhatsz, pl. nassolnivalót, sütit...., ötleteljetek,: BÁRMIT! Mi hozzuk a hangulatos zenét, teát !   Előre is köszönjük !!!!!   heart
             

            Nagyon örülünk a találkozásnak, Már alig várjuk !!! Általában ez a legjobb családi akciónk, legyen most ez a legeslegjobb! smiley


            KARÁCSONYRA FEL!!!  

          • Színházlátogatás!

          •  

             

             

            Kedves szülők. 

            Értesítjük Önöket, hogy 2019. október 1.-én, azaz kedden, a Kassa-i Thália színházba kaptunk meghívást. 

            A Veronai zeneker fogja előadni MOSÓ MASA MOSODÁJA c művet. 

            Az előadás délelőtt folyamán fog megvalósulni. A tízórait visszük majd magunkkal, ezért minden gyermeknél legyen egy kis hátizsák, amibe majd az belefér. Iskolatáskát NEM KELL hozni! Az ebédet már az iskolában fogjuk elfogyasztani. 

            Az iskolába való érkezés (reggel) és a hazamenetel VÁLTOZATLAN, a busz a megszokott időben megy és viszi majd haza a gyerekeket. 

             

             

          • Tűzoltóságon jártunk :)

          • Szeptember 16.-án iskolánk diákjainak lehetősége nyílt betekinteni Szepsiben található tűzoltó parancsnokságra. A gyerekek a tűzoltóságon kívül a tűzoltók felszerelésével, öltözékükkel és a különféle tűzoltó autók felszereléseivel is megismerkedhetek. 

          • Exkurzió

          • Kedves szülők!

            Hétfőn (szeptember 16.-án), ellátogatunk Szepsibe a helyi TŰZOLTÓSÁGRA, ahol betekintést nyerünk a tűzoltók munkájába. 

            Ezért hétfőn NEM KELL hozni ISKOLATÁSKÁT, de kis hátizsák, víz és tolltartó legyen minden gyeremknél. (Ha lehet olyan táskát hozzanak, amibe belefér a tízóraiuk is, mert visszük majd magunkkal). 

            Az ISKOLABUSZ változtalanul, a megszokott időben megy majd a gyerekekért. 

             

            U.I.: Ne feledjék, hogy 14.30-tól szülői értekezlet is lesz :)

             

            Megértésüket köszönjük. 

             

             

          • Szülői értekezlet

          • 2019. szeptember 16.-án, hétfőn  14:30 órai kezdettel !

            szülői értekezletet tartunk az iskola napközis termében!
            A megjelenés fontos!

             

            Kedves szülők,

            Ezúton értesítjük önöket, hogy 2019. szeptember 16.-án, hétfőn 14.30 órai kezdettel szülői értekezletet tartunk az iskolában. 

            Az első szülői értekezleten nagyon fontos a jelenlét, ezért kérjük a szülőket, hogy amenniyben mégsem tudnak jelen lenni a szülői értekezleten, beszéljenek meg az osztlyfőnökökkel egy más időpontot a találkozásra.

             

            Témák:

            1. Iskolai weboldal, ill. internetes aplikáció - használata, bemutatása, jelszó kiosztása;
            2. Befizetések, ill. annak módjai;
            3. Napközi otthon - kérelem aláírása, (ill. felmentésre való kérelem kitöltése) határozat átvétele;
            4. Személyes adatok feldolgozásának engedélyezése, valamint az iskola weboldalán fényképek nyilvánosságra hozatalának engedélyezése
            5. TAPPANCS - gyermekújság bemutatása, egyéb gyermekkönyvek és újságok ;
            6. iskolai akciók és engedélyezések
            7. További információk átadása - az iskolakezdéssel kapcsolatos fontos tudnivalók;
            8. szakkörök az iskolában - jelentkezések

             

            Köszönjűk  megértésüket!

             

             

             

        • Cím

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

        • Cím

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.